In oktober heeft Alide 4 weken lang bezoekers gehad vanuit nederland. Er is een hoop werk verricht en daar zijn we heel erg dankbaar voor. Er is een markt geweest met hulp van Ben en zijn zus Martha de Wild. Tandarts Rob Buskens uit Voorthuizen kwam om de gebitten van de kinderen, moeders en andere werkers eens te bekijken. En meters gordijnen zijn vermaakt, opnieuw verband en betere haken voorzien door Mirjam. En Daniel en Martijn hebben in het weeshuis en stadhuis de ramen voorzien van horren en mosquiten doeken. Een hele klus maar ze hebben het geklaard. Geweldig. Ook in het huis van Alide zitten nu prachtige horrendeuren. Dank aan al deze hulp.

 

Op maandag 21 augustus is de vakantiebijbelweek van start gegaan op Grace children’s Home. De tieners hebben naast Bijbelstudie ook een computer training gehad, en ze hebben verschillende sportactiviteiten gedaan. Iedereen was erg enthousiast , en het was een goede week!

 

 

 

Terugziend kan ik zeggen dat ik een goede tijd heb gehad. Veel tijd voor lezen heb ik ook dit keer weer niet gehad. Elk jaar neem ik me voor, ik ga lekker zitten lezen. En elk jaar haal ik doe doelstelling niet. Maar ik heb enorm genoten van de vele fijne gesprekken, contacten. En ook komt er altijd weer de nodige verplichtingen bij zoals tandarts, medische check-up en vergaderingen.

Toen ik in Nederland kwam had ik behoorlijk keelpijn en dacht “dat komt van de airco en zal de volgende dag wel over zijn”. Maar dat was echter niet het geval, ik kreeg enorm keelpijn, werd verkouden en kon bijna niet praten. Dus verplicht rust. Die dagen heb ik veel bijgeslapen en gelezen. Toen ik enigzins maar weer stem had kriebelde het om mensen te gaan ontmoeten. Wat is het een heerlijk gevoel wanneer je bij vrienden,buren, bekenden komt en je het gevoel hebt niet weggeweest te zijn. Ja goede contacten zit hem niet in de quantiteit ( hoeveelheid) maar in de kwaliteit.

Met een vriendin ben ik wezen fietsen in de Drentse Aar. Wat een grote huizen staan er, de natuur zo prachtig en de tuintjes zo strak. Wat een contrast met Malawi. Maar in twee dagen 90 km was toch wel een hele prestatie vond ik zelf. De tweede dag fietsen voelde ik al snel dat ik die spieren toch niet echt gebruik. Lopen doe ik veel in Malawi maar de fiets ben ik het hele jaar niet opgeweest.

Met een andere vriendin ben ik ook een dag wezen fietsen, maar dit keer naar Veenendaal, Wijk bij Duurstede , Amerongen. En zo weer richting Lunteren. Prachtig weer en zo heerlijk langs het water. Dit keer stond bij terugkomst de km teller op 70 km. Maar deze tocht deden we op elektrische fietsen . Dat was ontspannen fietsen en zo konden we de 70 km wel halen.

Ook aan de Loosdrechtse plassen hebben we een paar dagen genoten met twee vriendinnen. Uitkijken over het water en de landerijen. Wat kan ik genieten van onze Hollandse koeien.

Mijn zus uit Spanje kwam ook nog over met het gezin. Dat was ook een cadeautje om hun weer te zien. Familie banden blijven toch ook bloedbanden. En dat heb ik ook weer gemerkt toen we twee keer een familie reünie hadden , van mijn vaders kant en ook van mijn moeders kant.

Naast alle ontspanning werden er ook nog wel een aantal klussen gedaan, van behang scheuren , kleding uitzoeken en kasten ordenen, wassen, koken. En het jaarlijkse uitje met mijn vader naar Katwijk en Hapert. Ook samen de beeldentuin in Garderen bezocht.

Heb ik nu lichamelijk uitgerust? Mensen vragen zich dat af.Maar ik kan zeggen, jawel ik heb uitgerust Ik geniet van de mensen om me heen. Weer even bijbabbelen.

Geestelijk bijtanken, daar had ik ook enorm behoefte aan. Vond het dan ook heel fijn om weer onder het gehoor in mijn kerkelijke gemeente te zitten.

Ik mag werkelijk terug kijken op een heel goed en gezegend verlof.

Dan wens ik jullie allen goeds en bij leven wel welzijn tot volgend jaar.

Hartelijke groet, Alide

 

Uitnodiging

Als  Thuis Front Team (TFT) organiseren wij ook dit jaar weer een moment om Alide tijdens haar verlof te kunnen ontmoeten. Dit jaar organiseren wij D.V. zaterdag 13 mei een MEET & EAT : ontmoeting /presentatie met Alide  tijdens  een 3- gangen diner.

Plaats: Zorgcentrum Ruimzicht, Rozenhof 1, 3772 JN Barneveld

Kosten € 20,- per persoon. Drankjes te koop € 1,- Tijd: inloop 17.45 uur aanvang diner 18.00 uur.

De opbrengst van de avond gaat na aftrek van de onkosten naar Alide

Graag vooraf reserveren bij Marjolijn van Manen, tel.03420-412013 / marjolijnmeteenij@hotmail.com